Mitt ex och hans drogmissbruk

Vi håller just nu på med "Beroende" i skolan och ska göra det i fem veckor framåt.
Ska bli väldigt intressant eftersom mitt X (galningen) gillade att både röka och sniffa det ena och det andra.
Jag har ju haft mina aningar om vad han har hållt på mig men efter gårdagens föreläsning så VET jag vad han är beroende av.
Innan jag träffade honom hade jag aldrig ens varit i närheten av knark!
Men nu när jag berättar om vad jag varit med om så låter det som en smutsig knarkfilm
Cannabis visste jag redan från dag 1 att han höll på med, men trodde då att det var en fest grej, det var när vi flyttade ihop som jag fick reda på att han rökte flera gånger i veckan.
När vi hade varit tillsammans ett halvår ungefär fick jag reda på att han tog flera preparat, även då som en festgrej (?) 
Men eftersom han blev så galen där på slutet, vårt sista dryga halvår tillsammans. Om det berodde på psykisk sjukdom eller droger vågar jag inte svara på men jag tror att det kan vara en kombination.
Han trodde ju jag hade buggat hela huset, trodde jag var 'ute' efter honom, trodde jag och hans bästa vän hade ett förhållande vid sidan om och att vi var del av en underjordisk konspiration, han hörde och såg saker som inte hade hänt, oftast med grejer som involverade mig: Han hörde mig prata i telefonen om natten fast jag låg och sov, han kunde höra mig ligga och grina på övervåningen fast jag var på jobbet, bland annat bland annat bland annat.
Och nu vet jag vad han var beroende av:
- Cannabis. Bieffekter: ångest, panik ,paranoia, schizofreni, påverkar tänkandet och hjärnan
- Amfetamin: Biverkningar: rastlöshet, retlighet, sömnlöshet, misstänksamhet, psykos och vanföreställningar  
- LSD: Biverkningar: Ångest, panik eller paranoia, psykoser, depressioner och personlighetsstörningar
- Synetiska droger: Liknar ofta andra droger men något är förändrat. Han beställde ofta hem piller och när jag frågade var det var var svaret "Det är som ecstacy fast lagligt för de har bytt ut den substansten mot den här substansen"
Yes, detta var vad vi fick reda på igår!
Haha!! Tänk att den där karln lever fortfarande?!
Att han får ha hand om sina barn tycker jag är skandallöst!??! Jag hade aldrig släppt han i närheten av mina barn, inte ens min hund skulle han få ha ansvar över!!!
De där två underbara flickorna kommer växa upp till trasiga människor, om de ens kommer få växa upp eftersom han är påverkad när han tar hand om dom och kör bil med dom osv, och det tycker jag är hemskt och otroligt sorligt....
 
 
 

Idag upptäckte jag att jag är en fri människa

Idag är dagen som jag sett framemot väldigt mycket faktiskt. Tro'tt eller ej! Haha!
Trodde inte jag kunde bli så här uppspelt inför en dejt! Inte känt mig så här glad på väldigt länge!
Jag är fri!! Jag är på riktigt fri!!!
 
 
 

Musiktips inför helgen :)

 
 


 
Denna låt är Fredrik och hans band! Woho, den går på repeat här hemma och tror Buffy är lagomt trött :P
Fast ändå inte, det är ju ändå hennes pappa som spelar ;)

Dagens aktivitet


Sjuk?

Ursch, jag känner mig fortfarande krasslig.... Så jädra jobbigt. Kan det inte bryta ut ordentligt eller så kan jag väl likagärna få bli helt frisk?!?! 

17 & 18: 30 days of yoga

 Sommarjobb 2015

Just ja!
För någon vecka sen så var jag på arbetsintervju på Gävle Kommun Omvårdnad och det gick jättebra och idag ringde han och erbjöd mig jobb i sommar och också extra! Jag är jätteglad!!
En sommar i Gävle med vänner, sol och hav :D Kommer bli så jävla kul!!!
 
Jag ska även provjobba för en städfirma här i Gävle också extrajobb och sommarjobb. Ska testa på det också och se vilket jag tjänar mest pengar på och så :)
Spännande att ha flera jobb att välja på!

Aktivitetsband: 1:a dagen

 
Åh min Polar Loop är helt fantastisk!! Jag är superkär :D
Så himla häftigt!! Känns som en Si-Fi film att det faktiskt funkar! Framtiden är här :D
 

Sjuker?

Ursch, idag har jag inte mått bra. Fy! Började vid lunchtid med huvudvärk och allmän hängighet! :/
Jag har pluggat hela eftermiddagen och nu ska jag bara bädda ner mig i soffan med hunden och bara ta det lugnt. För imorgon är det heldag i skolan med redovisningar och eventuell hockey på kvällen? Vi får se.

16: 30 days of yoga

 

Polar Loop - Har anlänt


Snoooooz

Trött, tröttare, tröttast!!!
 
Får uppdatera mer imorgon :)

14 & 15: 30 days of yoga

 


 Idag är det alla hjärtans dag

Förra året hade jag en sambo och fick trisslotter av pappa. 
I år ingen sambo och trisslotter av pappa.
Köpte en egen present till mig själv :D
Polar Loop aktivitetsband i färgen lila!
Längtar ihjäl mig tills den kommer! 

Jag har myst med lilla Lovisa idag 

Snart halvvägs

Snart är yoga utmaningen halvvägs! Bläddra ner för dag 13 :)

13: 30 days of yoga

 

Hemtenta

Nu blir jag okontaktbar ett tag, för jag har minsann hemtenta mellan 10-12!
Börjar bli lite smått nervös nu eftersom det är 20 frågor som ska besvaras på bara två timmar :O
 
Önska mig lycka till :)

12: 30 days of yoga

 

Derby vinst!

Brynäs vann med 4-1!
Det trodde jag aldrig efter första perioden!  Men alltid skönt att bli motbevisad 😏 ;-) 

Brynäs - Leksand


Bläddra ner!

Bläddra ner för dagens yogapass! :)

11: 30 days of yoga

 

Fortsättning på psykisk misshandel

Typer av misshandel

 Det finns många olika typer av psykisk misshandel.

Kontrollerande (markerar sånt som passar in det som hände mig, ifall du skulle känna igen dig)

Han vill ha kontroll över vem du pratar med, vem du umgås med, vilka kontakter du har på Facebook. Han vill alltid veta var du är och vad du gör. Han blandar sig i dina studier, ditt arbete. Han kan hindra dig att få t.ex. läkarvård. Han är överdrivet svartsjuk och kommer med obefogade anklagelser. Han försöker hindra dig att ha bra kontakt med din familj och dina vänner. Han hindrar dig att få en bra kontakt med hans familj och vänner. Han kan tvinga dig att begå olagliga handlingar. Han kan hota att skada dina anhöriga eller din egendom om du inte gör som han säger.

Oförutsägbarhet

Han får plötsliga utbrott utan någon konkret anledning. Han reagerar helt olika på samma situation från gång till gång. Vad han sa i går gäller inte i dag. Hans humörssvängningar gör att du aldrig kan veta vad som ska hända härnäst. Han startar bråk med dig utan att ni är oense om någonting. Du känner dig rädd och på helspänn när du väntar på din partners nästa utbrott- som kan komma när som helst!

Sexuellt ofredande

Han tvingar dig att ha sex då du inte vill. Han tvingar dig att gå med på sexuella handlingar som du tycker är obehagliga. Om du säger nej så hotar han dig med våld eller med att skaffa en annan kvinna som ställer upp.

Får dig att verka galen

Han förnekar saker som ni båda vet har hänt, till exempel att han har kränkt dig. Han påstår att du ljuger eller inbillar dig. Han får dig att tvivla på det du hört och sett, till och med tvivla på ditt förstånd. ”Det har jag aldrig sagt!” ”Du måste vara galen” ”Du hittar bara på!”

Hot om fysisk skada

Han slår sönder saker i ert hem. Han hotar att skada dig eller någon du tycker om. Han kör bil så fort och vårdslöst att du fruktar ditt liv när han är arg.

Ekonomisk misshandel

Du måste lämna dina pengar till honom, och sedan får du böna och be om litet fickpengar. Han bestämmer själv över er ekonomi. Du har inget bankkonto som du disponerar själv. Du har ingen insyn i ekonomin. En annan variant är att han låter dig betala alla räkningarna och först då du ber honom ger han dig mycket motvilligt en mindre summa. Vad han gör med resten av lönen tycker han inte du har med att göra.

Kränkande förväntningar

Han kräver orimliga saker av dig, t.ex. att du ska vara sexuellt tillgänglig hela tiden och att du bara ska ägna dig åt honom. Du ska släppa allt du har för händer så snart han vill ha någonting av dig. Han är aldrig nöjd hur mycket du än anstränger dig.

Kränkande namn

Han kallar dig bitch, slampa, hora, idiot eller andra nedsättande ord.

Undanhållande

Han undanhåller sina känslor. Han kan tiga flera dagar i rad utan att tala om vad som är fel. Han tycker att många saker inte angår dig. Han får dig att undra vad han känner för dig. Han vägrar planera framtiden med dig. Han vägrar visa ömhet. Försöker du prata med honom så tiger han eller svarar något som t.ex. ”Det finns inget att prata om” eller ”du är ändå inte intresserad”

Anklagande

Han anklagar och förebrår dig. Han behandlar dig som om du vore hans fiende. ”Du vill bara ha problem” ”Du attackerar mig” ”Du lämnar mig aldrig ifred”.

Blockerande och avledande

När du försöker prata med honom om något du tycker är viktigt så blockerar han dig. Exempel: ”Vem frågade efter din mening?” Skitsnack!” ”Du tror att du vet allt” .

En annan variant är när han ändrar samtalsämnet och ser till att du måste försvara dig från hans anklagelser: Till exempel: Du frågar vart hushållspengarna tagit vägen och får något av de här svaren: ”Du är bara ute efter mina pengar!” ”Jag är utled på dina klagomål!” ” Men du har ju inte gjort något på XX år själv” Han avleder dig nästan omärkligt från det ursprungliga ämnet och du får aldrig något svar på det du ville diskutera. Det slutar med att du känner dig förvirrad och frustrerad.

Trivialisera

Det du tycker är viktigt är bara strunt. Det du lyckats med betyder ingenting. Han gör ner dina tankar, känslor och det du lyckats med.

Du har fel

Du uttrycker dina åsikter eller berättar om hur du upplever något. Han säger bara emot och hävdar att du har fel. Exempel: Du: ”Det är litet kallt i kväll” Han: ”Det är inte kallt, det är kyligt!” Eller: han: ”Serveringen tog för lång tid” Du: ”Jag tyckte inte vi väntade så länge” Han: ”Du har fel!”

Han gör sig rolig på din bekostnad

Han säger saker som kränker eller sårar dig och när du talar om det så får du höra ”tål du inte ett skämt eller?” Det här är ett slag under bältet, särskilt om han gör det inför andra människor.

Han glömmer och ignorerar

Han ”glömmer bort” det ni kommit överens om. Han gör aldrig de saker han lovat dig, utan säger att han snart ska göra det men nu när du tjatar så tappade han lusten. Det kan ge dig en hel del bekymmer men han viftar bort dig med något som t.ex. ”alla glömmer ibland, ska du döda mig eller?” Detta är ett passiv-aggressivt beteende, ett sätt att visa fientlighet och komma undan med det.

Ständig kritik och anklagelser

Han kritiserar och anklagar dig för en massa saker. Du är för känslig, för uppkäftig, för tjock, för smal, för pratsam, för tystlåten. Du är korkad. Du är aldrig nöjd. Kritiken kan också komma mer inlindad som ”goda råd”, när han gör sken av att ”vilja hjälpa dig att förbättras”. Det är väldigt tärande på självkänslan att ständigt höra vad det är för fel på en. Han kan också berätta om dina misstag då ni umgås med andra och få dig att känna dig dum.

Order

Han pratar till dig som om du vore hans tjänarinna. ”Städa upp här” ”Du tar inte på dig den där klänningen” ”Nu går vi!” ”Ingen diskussion!”

 

Källa: http://psykiskmisshandel.se/typer-av-misshandel/


Psykisk misshandel i klartext

Jag tittade på kunskapskanalen precis och då handlade det om våld.
- Unga mäns våld
- Könsrelaterat våld
- Våld och hälsa
 
Och jädrar vad intressant det var!
Efter att själv ha blivit utsatt för psykisk misshandel över ett halvårstid så har jag blivit nyfiken på hur utbrett det är och hur det funkar. Jag vet ju såklart att jag inte är ensam, verkligen inte. Siffrorna var enorma!
En sak som även var rolig under den föreläsningen "Våld och hälsa"  som handlade om en forskning med samma namn: Jag har gjort det undersökningen! Av de 10.000 som svarade på enkäten var jag en av dom! Haha! Våren 2012 gjordes enkäten och det stämmer också in! 
Kul att få se slutresultatet och hoppas det leder till förändring :)
 
Sexuellt våld:
 
 
 
 
 
 
Fysiskt våld:
Psykiskt våld:
Källa: Andersson, T. Heimer, G. Lucas, S. (2014). Våld och hälsa. Nationellt centrum för kvinnofrid.
 
Ja, det fanns jättemycket intressant! Om ni vill veta mer så har ni en direktlänk till artikeln HÄR.
 
Efter att själv ha blivit utsatt av den psykiska varianten är jag grymt imponerad av vad smarta dom är de där männen som utsätter sina partners för det. De är så beräknande och så kalla och vet precis vad de gör! Det är liksom ingenting de kommer på en dag.
De bryter sakta men säkert ner dig tills du tror själv att du är hemsk och vidrig och knäpp i huvudet när det egentligen är PRECIS tvärtom! Tänk att det till och med hände mig? Som ser mig själv som så stark! Men det var tack vare det som jag aldrig riktigt trodde på Christians hitte på historier. Jag visste hela tiden att han hade fel, att han ljög, att han var sjuk, att det var något fel på honom. Men jag orkade aldrig ta kampen med honom eftersom han ALDRIG någonsin (enligt honom) gjorde något fel. Allt fel berodde på mig och det var han fasligt övertygad om. Gick INTE att diskutera med honom, jag kunde lika gärna haft ett samtal med en vägg.
Något som jag är ofantligt stolt över är att Christian aldrig ALDRIG vann över mig.
Han lyckades inte bryta ner mig!
Men det är svårt att förstå när man är mitt i det att man faktiskt blir utsatt för psykisk misshandel.
 
Här är en text som ni kan läsa om du tror du kan vara utsatt: (Jag markerar sånt jag vart utsatt för)
 
"Misshandlaren klampar in i ditt inre och kränker dig. När han tar sig friheten att tala om vem du är, vilka avsikter du har, hur du gör olika saker och hur du tänker så kränker han din integritet. Han invaderar ditt inre med sina påståenden om dig som är rena lögner. Han anklagar och kallar dig för nedsättande saker, och det är ett grovt övertramp som kränker din mänskliga värdighet. När han beordrar dig så betraktar han dig inte som en självständig individ utan något som tillhör honom, en invasion av din person. Att leva med en misshandlare innebär att man gång på gång utsätts för övertramp, kränkningar av ens gränser. Du vill ha ett stopp på misshandeln. Du måste återuppbygga de gränser du vill ha så det blir tydligt vad som är acceptabelt för dig och vad som inte är det (Egen notering: Gick inte att sätta gränser för då var jag "omöjlig" "hysterisk" "bevis för min otrohet" osv osv osv)
 
Tala om för din partner vilka saker du inte längre accepterar. Inga förklaringar behövs. Det är dina gränser, punkt slut. Var beredd på motreaktioner. Om din partner kränkt dig oavsiktligen så kan han backa och visa vilja att ändra sig. Om han däremot är fientlig och kontrollerande så kommer han sannolikt att gå till motattack. Det är hotande att du står upp för dig själv eftersom han tappar makt och kontroll över dig. Han kan börja skrika, försöka skoja bort det du säger, sitta och tiga eller förneka att han någonsin skulle ha behandlat dig så. Han kan testa om du verkligen står fast vid det du har sagt.
 
Vem är det som misshandlar? 
 • Han har ett stort kontrollbehov eftersom han inte upplever sig ha kontroll över sig själv och sitt eget liv.
 • Han har behov av att dominera andra för att känna sig stark och betydelsefull.
 • Han har låg självkänsla och känner sig hotad av att andra lyckas.
 • Han känner sig osäker och otillräcklig och måste därför trycka ner andra för att känna sig bättre.
 • Han lägger skulden för sina tillkortakommanden på andra.
 • Han tycker hans egna behov är viktigare än andras.
 • Han är okänslig, kan inte sätta sig in in andras åsikter och klarar inte att känna empati med andra.
 • Han tycker att han alltid har rätt.
 • Han är otålig, lättirriterad och har kort stubin.
 • Han har orealistiska, orimliga förväntningar på andra.
 • Perfektionist.
 • Kan vara extremt avståndstagande och kylig då du är i onåd och han vill bestraffa eller kontrollera dig.
 • Han är långsint och förlåter inte.
 • Han kan ha snabba humörssvängningar.
 • Han är misstänksam och svartsjuk.
 • Han är arg, spänd och frustrerad.
(Egen notering: HAHA, allt detta stämmer in på min 'kära' exsambo)
 
Psykisk misshandel är återkommande dåligt bemötande i syfte att dominera, kontrollera, kränka, förödmjukaden man utsätter. Psykisk misshandel är skadligt för den utsattas psykiska och fysiska hälsa och skadar självkänslan allvarligt och på lång sikt.

Psykisk misshandel är en form av psykisk och känslomässig tortyr. Vissa av teknikerna känns igen från tortyrfängelser runt om i världen, t.ex att växla mellan värme och våld, hot att skada den utsattes närmaste, flera timmars förhör med absurda anklagelser, presentera lögner för att manipulera fram vissa svar och ”erkännanden”, vredesutbrott, nedsättande tillmälen. Det är en form av hjärntvätt och har aldrig någonting med kärlek att göra.

Psykisk misshandel är det första steget till fysisk misshandel. Nästa steg kan bli att slå på föremål  ( Egen notering: jag fick en telefon kastad på mig en gång precis innan jag lämnade han) eller att de verbala angreppen börjar förekomma inför andra människor innan misshandlaren slutligen attackerar sin partner fysiskt. Den psykiska misshandeln fortgår sedan parallellt med den fysiska misshandeln. Det finns också misshandlare som enbart misshandlar psykiskt.

Psykisk misshandel skadar den utsattes självkänsla och självtillit allvarligt. På sikt kommer den utsatta att tvivla på sitt omdöme och till och med sitt människovärde. Att förlora sitt jag är att bli bestulen på det viktigaste en människa har. (Egen notering: Den enda gången jag kände mig normal och värd som människa var när jag var på jobbet, sommarjobbet 2014, där folk fortfarande behandlade mig som en människa. Jobbet var min räddning förra sommaren)

Psykisk misshandel skadar din hälsa allvarligt. Att leva under den stress det innebär att ha en vardag fylld med kränkningar och otrygghet orsakar en hälsofarlig stress. Det kan ge fysiska symtom som högt blodtryck, magsår, huvudvärk, muskelvärk, mag-tarmproblem. Det kan också orsaka psykisk ohälsa som depression, panikångest, sömnrubbingar, ätstörningar och självmordstankar.

Det starka band som ibland skapas mellan parterna i ett misshandelsförhållande är ingen kärlek utan en bindning som beror på känslomässigt beroende. Den utsatta blir alltmer beroende med tiden då hennes självkänsla minskar.

Misshandeln trappas nästan alltid upp. Misshandlaren förändrar sällan sitt beteende då han väl börjat misshandla" (Egen notering: Detta ska vara fetstil men gick inte att fixa)

Källa: http://psykiskmisshandel.se/vad-ar-psykisk-misshandel/DU ÄR INTE ENSAM! LÄS på, prata med vänner, eller anonymt med mig!

Du och din hälsa är mer värd än den där idioten!

 

10: 30 days of yoga

 
 
En tredjedel avklarad!

För dagens yogavideo bläddra ner :)

Bläddra ner i vanlig ordning!

9: 30 days of yoga

 

Selfie with my X

Haha! Den här bilden gjorde min dag!! 
Kanske ska ta en sån selfie jag med 😂

För dagens yogapass

...bläddra i vanlig ordning ner :)
 
Godmorgon på er föresten! Hoppas ni haft en bra natt :)

8:30 Days of yoga

 

Äppelbiffar

Efter dagens hårda bodycombat pass gjorde jag äppelbiffar med klyftpotatis, kokta grönsaker och lingonsås!!
MMMMM :D
 
Gör dina egna biffar:
Äppelbiffar 4 port
 
400 g blandfärs eller annan färs
4 msk ströbröd
1 1/2 dl mjölk eller vatten
1 ägg
1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1-2 msk råriven eller finhackad lök (ev. fräst)
1/2 dl hackad persilja
1 krm kryddpeppar
1 stort äpple
2 msk smör
 
Blanda ströbröd med mjölk eller vatten. Låt svälla 10 min. Tillsätt ägg, salt, peppar och lök. Rör ner färsen, persilja, kryddpeppar och arbeta ihop till en smidig smet. Skala äpplet, riv det grovt och rör ner det i färsen. Forma färsen till 8 biffar på en vattensköljd skärbräda. Stek biffarna i smör i en stekpanna på medelvärme, 2-3 min på varje sida. Servera biffarna med lingonsås, klyftpotatis (eller någon annan form av potatis) och grönsaker.
 
Lingonsås 4 port
 
1 1/2 dl gräddfil eller tjock naturell yoghurt
1/2 dl lingonsylt
 
Blanda gräddfil och sylt.

Inlägget finns här nere

Bläddra ner för yogainlägget :)

7:30 Days of yoga

 
En vecka avklarad!! Hur mår ni?

Dinner and a show

 
 
 
Nu ska jag strax iväg och käka med mina brudar och sedan ska vi på Mia Skäringer show!!
Taggad? Ajamen :)
 
 

6: 30 days of yoga

 

Bodypump

Herregud idag blev det hårt på bodypumpen!
Ökade lite vikter här och där! Ja jisses, lär sova gott inatt :P
Ska slå på en film och lägga mig under värmefilten först bara :)
 
Trevlig helg på er!
Jag imorgon?!
 

Dissektion av 5:2 dieten

Jag sitter här och pluggar! Jag har skrivit ut några artiklar om 5:2 dieten och går igenom och granskar.
Väldigt intressant faktiskt! Om det är något vi har fått lära oss på denna kurs så är det att oregelbundet och ensidigt ätande leder till sug.
Jag har ätit efter tallriksmodellen och kostcirkeln sedan vi började och jag är ALDRIG sugen på godis och sån skit.
Så det är väldigt spännande att läsa dessa artiklar hur man ska bota sötsug med diverse livsmedel. 
Varför inte bara äta efter tallriksmodellen och kostcirkeln så behöver du inte slåss med ditt sötsug?
Enklare det!
 
 
 

Dagens video

För dagens yogavideo bläddra ner :)

5: 30 days of yoga

 

För dagens yogavideo bläddra ner :)

Okej! Det funkar att kolla på yogafilmerna om det ligger ett inlägg över?!
Haha knepigt??! Så ja, jag lägger detta onödiga inlägg ovanför så får ni kolla in dagens yoga video här nere :)
 
Igår var Sanna och jag på Yin yoga på Yogaskolan :)
Yin yoga är enligt Gävles yogaskolas hemsida: "- vi stannar i varje position i flera minuter, vilket ger ökad flexibilitet och djup avslappning"
Det var underbart! Det kommer vi göra fler gånger!

4: 30 days of yoga

 

3: 30 days of yoga

 
 
Hur går det för er? :)
 
Jag förstår inte varför det inte går att klicka på youtubeklippen?!?!
Det går i redigeringsläget men inte i publicerat inlägg.
Så jävla konstigt!!
 
Klicka här så hamnar du direkt på youtube

2: 30 days of yoga

 
 
Dags för dag två!
Är ni redo?
Hur känns det idag? Var ni lite stelare än vad ni trodde efter första passet igår? :)

Vad är en psykopat?

Jag snubblade över ett blogginlägg på facebook som beskriver min förra sambo.
Ni vet den där galna snubben?
Han har många diagnoser som jag, amatören, har givit han: Bland annat Paranoid schizofren och nu tydligen psykopat.
Men detta stämmer så förbannat! Det var som att läsa om han, rätt jävla av! 
LÄS!
Längre ner finns en lista och jag har markerat sånt som stämmer in på han!
 
"En psykopat är en person som saknar förmågan att känna empati med sin omgivning och är utan samvete. En psykopat ljuger, manipulerar och duperar. Psykopati är en personlighetsstörning som är svår att diagnostisera. Psykopaten vet dock hur det sociala "spelet" mellan människor fungerar och är en mästare på att spela detta spel. Personen som har störningen vet ofta att han/hon skiljer sig från normal befolkningen. De ser sig inte som sjuka utan bara som mer intelligenta än omgivningen. De anser ofta att de sociala spelregler som gäller i ett samhälle gäller bara för alla utom dom själva. 
 
En psykopat vet vad som är rätt och fel men anser sig kunna stå över de regler och normer som finns i samhället. Psykopaten har sällan några riktigt nära vänner. Med risk för att bli avslöjad vill han/hon inte komma alltför nära någon. Psykopaten klarar inte av en granskning. Psykopaten är hemlighetsfull och vet att kommer någon alltför nära denne så kan han/hon när som helt bli avslöjad som den lögnare och falskspelare personen är. Flykt mönster är vanligt. Personen flyr undan varje hotfylld situation och söker nya offer på sin väg.
 
Psykopater lever för att lura andra. Utan offer är psykopaten ingen. Psykopaten vet vad han/hon vill och är beredd att göra vad som helst för att få sin vilja igenom. Psykopaten tar gärna åt sig äran när saker går bra men ser till att andra får skulden för misslyckanden. I sina egna ögon är psykopaten överlägsen alla andra och har en övertro på sig själv. Psykopaten ser en fiende i alla, till och med de som älskar och skyddar personen mest. Psykopaten vet innerst inne att ingen kan acceptera dennes attityder och beteenden och lever därför med vetskapen om att han/hon förr eller senare blir bortstött. 
 
Psykopaten är en farlig person att bli osams med eftersom psykopaten kommer att göra allt som finns i sin makt för att få sin vilja igenom. Du kommer ALDRIG att vinna mot en psykopat. Det enda du kan göra är att se till att du slipper direkt kontakt med personen. 
 
Tidigare trodde man att psykopaten alltid var en man. Senare forskning har visat att det lika gärna kan vara en kvinna. Kvinnliga psykopater är ofta svårare att upptäcka eftersom dessa inte lika ofta tar till våld.
 
Det går normalt inte vid ett ett första möte med en person att avgöra om han/hon lider av någon störning. Psykopater upplevs ibland som mycket älskvärda personer de första gångerna  man träffar dem. De är mästare på att uppträda som normala personer. 
 
KÄNNETECKEN PÅ EN PSYKOPAT:
Det är mycket svårt att ge någon diagnosen Psykopati. De flesta psykologer klarar inte av att ställa diagnosen på ett korrekt sätt. Psykopater är mycket manipulativ och kan ofta dupera sin omgivning. Listan nedan kan därför inte användas av en lekman för att ställa diagnos på sig själv eller på sin omgivning. Den kan dock användas för att förstå vilka beteenden som tillsammans kännetecknar en psykopat:
 
(Det som är tjockmarkerat här stämmer in på min förra sambo)
- Charmig och pratglad
- ständigt behov av spänning och nya impulser
- Bristande ansvar för egna handlingar
- Mytomani, ljuger lätt och trovärdigt
- Svekfull och manipulativ
- Egocentrisk och grandios
- Saknar helt ånger och skuldkänslor
- Empati störning,möjlig inlevelseförmåga
- Lever genom andra
- Bristande kontroll över beteendet, lättväckt aggressivitet
- Egoistiskt sexliv
- Tidiga beteendeproblem, före 12 årsåldern 
- Kortsiktigt agerande, bristande långsiktig planering
- Impulsivitet
- Flackt känsloliv
- Frekventa äktenskaps och samboförhållande
- Ansvarslöst föräldraskap
- Ungdomskriminalitet före 15 års ålder 
- Nya kriminella handlingar på permission
- Flera typer av lagbrott..bla inbrott, rån, narkotika, olaga vapeninnehav, olaga frihetsberövande, mord eller mordförsök, sexualbrott, grov oaktsamhet, bedrägeri, rymning från fängelsevården. 
 
HUR HANTERAR MAN EN PSYKOPAT?
Du kan ALDRIG vinna mot en psykopat. Dokumentera alltid allt som händer i din relation med psykopaten. Allt som går fel kommer du att få skulden för. Psykopaten kommer inte att ta på sig någon del av skulden för ett misslyckande.
 
Omgivningen kommer att manipuleras av psykopaten till att tro på den beskrivning av vad som har hänt.
 
Hur hanterar man en äkta hälft som är psykopat?

Det finns ingen enkel lösning, Skilj dig så fort du kan. 

Räkna med en mycket jobbig skilsmässa. Din partner kommer att lova att ändra på sig om du stannar kvar. Din partner kommer också att hota dig om du inte ger med dig och stannar. Genomför du skilsmässan så kommer han/hon att bråka om allt. Om bohaget, om barnen, om bostaden ....

Han/hon kommer att anklaga dig för en mängd hemskheter och kommer att baktala dig hos era vänner och släktingar. Psykopaten kommer att försöka förvandla ditt liv till ett "helvete". I de flesta fall så lyckas han/hon med det. 
Alternativet är dock mycket värre. Stannar du kvar hos psykopaten så kommer resten av det liv att vara mycket jobbigt. Psykopaten kommer metodiskt att bryta ner din självkänsla. Allt som går fel i era liv kommer att vara ditt fel. Det blir bara värre med tiden. Även om psykopaten kommer att lova att bättra sig efter att du försökt säga ifrån. Psykopaten kommer att manipulera eran omgivning så att det framstår som att du är den svaga och usla partnern i ert förhållanden. Omgivningen kommer att tycka att du har haft tur som träffat en så framgångsrik och omtänksam man/kvinna och kan inte förstå varför du vill lämna din partner. Han/hon som är så trevlig. Psykopaten är en ulv i fåra kläder.
När du skiljer dig från en psykopat så räkna inte med att ni kommer att kunna ha någon relation efter skilsmässan. 

Efter skilsmässan så bör du distansera dig så mycket det går från personen. Skicka inga julkort, svara inte på email eller brev från personen , var ej vän ex på olika sajter som ex FB, Instagram osv. 
Du kommer att bli lurad under skilsmässan. Psykopaten kommer att se till att du av omgivningen upplevs som "skurken". Samtidigt kommer psykopaten att både känslomässigt och ekonomiskt försöka råna dig på allt du äger."

Källa: http://heljat.blogg.se/2015/january/vad-ar-en-psykopat.html


1: 30 days of yoga

 
 
Okej, första passet med denna typ av yoga.
Vad tycker ni?
Var ni stela i kroppen? Var det jobbigt?
Vad var förväntningarna innan och hur känns det nu efteråt? Tell me, tell me :)

Var med på min yoga utmaning!

Vill du vara med på min yoga utmaning?
Jag kommer lägga upp en video på yoga övningar varje dag i 30 dagar så då är det bara att ta på sig mjukiskläderna och slå på videon!
Vad säger ni?
Yoga släpper på stress och spänningar i kroppen, sträcker ut kroppen och ökar din närvaro och du lär dig att acceptera och älska din kropp. Så varför inte prova på?
Det är inte mer än en halvtimme om dagen?
Jag ska iallafall köra på detta, häng gärna på :)
Jag kommer lägga upp videon här på eftermiddagen/kväll varje dag med START IMORGON så kan ni väl skriva i kommentatorsfältet här om ni hoppar på yogatåget och vilka förväntningar ni har?
 
Kom igen nu kör vi :D
 

Brynäs- Frölunda 4-2

 
Igår var det äntligen hockey igen :)
Denna gången var det Frölunda vi mötte.
Period 1: 0-2
Period 2: 2-2
Period 3: 4-2
 
Vilken vändning, vilken match :D
Det var så underbart att vara där!!
Hockey <3
 
Här kan ni se klipp från matchen :) 
 
Min snygga matchtröja föresten som jag fått av Peter, tackar för det :)
 

Imorgon är det dags!

 
 
Imorgon börjar fortsättnigskursen i yoga :)
 

RSS 2.0