Vad är en psykopat?

Jag snubblade över ett blogginlägg på facebook som beskriver min förra sambo.
Ni vet den där galna snubben?
Han har många diagnoser som jag, amatören, har givit han: Bland annat Paranoid schizofren och nu tydligen psykopat.
Men detta stämmer så förbannat! Det var som att läsa om han, rätt jävla av! 
LÄS!
Längre ner finns en lista och jag har markerat sånt som stämmer in på han!
 
"En psykopat är en person som saknar förmågan att känna empati med sin omgivning och är utan samvete. En psykopat ljuger, manipulerar och duperar. Psykopati är en personlighetsstörning som är svår att diagnostisera. Psykopaten vet dock hur det sociala "spelet" mellan människor fungerar och är en mästare på att spela detta spel. Personen som har störningen vet ofta att han/hon skiljer sig från normal befolkningen. De ser sig inte som sjuka utan bara som mer intelligenta än omgivningen. De anser ofta att de sociala spelregler som gäller i ett samhälle gäller bara för alla utom dom själva. 
 
En psykopat vet vad som är rätt och fel men anser sig kunna stå över de regler och normer som finns i samhället. Psykopaten har sällan några riktigt nära vänner. Med risk för att bli avslöjad vill han/hon inte komma alltför nära någon. Psykopaten klarar inte av en granskning. Psykopaten är hemlighetsfull och vet att kommer någon alltför nära denne så kan han/hon när som helt bli avslöjad som den lögnare och falskspelare personen är. Flykt mönster är vanligt. Personen flyr undan varje hotfylld situation och söker nya offer på sin väg.
 
Psykopater lever för att lura andra. Utan offer är psykopaten ingen. Psykopaten vet vad han/hon vill och är beredd att göra vad som helst för att få sin vilja igenom. Psykopaten tar gärna åt sig äran när saker går bra men ser till att andra får skulden för misslyckanden. I sina egna ögon är psykopaten överlägsen alla andra och har en övertro på sig själv. Psykopaten ser en fiende i alla, till och med de som älskar och skyddar personen mest. Psykopaten vet innerst inne att ingen kan acceptera dennes attityder och beteenden och lever därför med vetskapen om att han/hon förr eller senare blir bortstött. 
 
Psykopaten är en farlig person att bli osams med eftersom psykopaten kommer att göra allt som finns i sin makt för att få sin vilja igenom. Du kommer ALDRIG att vinna mot en psykopat. Det enda du kan göra är att se till att du slipper direkt kontakt med personen. 
 
Tidigare trodde man att psykopaten alltid var en man. Senare forskning har visat att det lika gärna kan vara en kvinna. Kvinnliga psykopater är ofta svårare att upptäcka eftersom dessa inte lika ofta tar till våld.
 
Det går normalt inte vid ett ett första möte med en person att avgöra om han/hon lider av någon störning. Psykopater upplevs ibland som mycket älskvärda personer de första gångerna  man träffar dem. De är mästare på att uppträda som normala personer. 
 
KÄNNETECKEN PÅ EN PSYKOPAT:
Det är mycket svårt att ge någon diagnosen Psykopati. De flesta psykologer klarar inte av att ställa diagnosen på ett korrekt sätt. Psykopater är mycket manipulativ och kan ofta dupera sin omgivning. Listan nedan kan därför inte användas av en lekman för att ställa diagnos på sig själv eller på sin omgivning. Den kan dock användas för att förstå vilka beteenden som tillsammans kännetecknar en psykopat:
 
(Det som är tjockmarkerat här stämmer in på min förra sambo)
- Charmig och pratglad
- ständigt behov av spänning och nya impulser
- Bristande ansvar för egna handlingar
- Mytomani, ljuger lätt och trovärdigt
- Svekfull och manipulativ
- Egocentrisk och grandios
- Saknar helt ånger och skuldkänslor
- Empati störning,möjlig inlevelseförmåga
- Lever genom andra
- Bristande kontroll över beteendet, lättväckt aggressivitet
- Egoistiskt sexliv
- Tidiga beteendeproblem, före 12 årsåldern 
- Kortsiktigt agerande, bristande långsiktig planering
- Impulsivitet
- Flackt känsloliv
- Frekventa äktenskaps och samboförhållande
- Ansvarslöst föräldraskap
- Ungdomskriminalitet före 15 års ålder 
- Nya kriminella handlingar på permission
- Flera typer av lagbrott..bla inbrott, rån, narkotika, olaga vapeninnehav, olaga frihetsberövande, mord eller mordförsök, sexualbrott, grov oaktsamhet, bedrägeri, rymning från fängelsevården. 
 
HUR HANTERAR MAN EN PSYKOPAT?
Du kan ALDRIG vinna mot en psykopat. Dokumentera alltid allt som händer i din relation med psykopaten. Allt som går fel kommer du att få skulden för. Psykopaten kommer inte att ta på sig någon del av skulden för ett misslyckande.
 
Omgivningen kommer att manipuleras av psykopaten till att tro på den beskrivning av vad som har hänt.
 
Hur hanterar man en äkta hälft som är psykopat?

Det finns ingen enkel lösning, Skilj dig så fort du kan. 

Räkna med en mycket jobbig skilsmässa. Din partner kommer att lova att ändra på sig om du stannar kvar. Din partner kommer också att hota dig om du inte ger med dig och stannar. Genomför du skilsmässan så kommer han/hon att bråka om allt. Om bohaget, om barnen, om bostaden ....

Han/hon kommer att anklaga dig för en mängd hemskheter och kommer att baktala dig hos era vänner och släktingar. Psykopaten kommer att försöka förvandla ditt liv till ett "helvete". I de flesta fall så lyckas han/hon med det. 
Alternativet är dock mycket värre. Stannar du kvar hos psykopaten så kommer resten av det liv att vara mycket jobbigt. Psykopaten kommer metodiskt att bryta ner din självkänsla. Allt som går fel i era liv kommer att vara ditt fel. Det blir bara värre med tiden. Även om psykopaten kommer att lova att bättra sig efter att du försökt säga ifrån. Psykopaten kommer att manipulera eran omgivning så att det framstår som att du är den svaga och usla partnern i ert förhållanden. Omgivningen kommer att tycka att du har haft tur som träffat en så framgångsrik och omtänksam man/kvinna och kan inte förstå varför du vill lämna din partner. Han/hon som är så trevlig. Psykopaten är en ulv i fåra kläder.
När du skiljer dig från en psykopat så räkna inte med att ni kommer att kunna ha någon relation efter skilsmässan. 

Efter skilsmässan så bör du distansera dig så mycket det går från personen. Skicka inga julkort, svara inte på email eller brev från personen , var ej vän ex på olika sajter som ex FB, Instagram osv. 
Du kommer att bli lurad under skilsmässan. Psykopaten kommer att se till att du av omgivningen upplevs som "skurken". Samtidigt kommer psykopaten att både känslomässigt och ekonomiskt försöka råna dig på allt du äger."

Källa: http://heljat.blogg.se/2015/january/vad-ar-en-psykopat.html


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0