Fikonpizza med mandel och mörkchoklad
Mmm, jag tittade på "Leila Bakar" igår på tv4+ här kommer ett recpet som jag tyckte lät mumma:D
1 burk ricottaost, 250 g
2 st apelsiner, skalet
150 g mandelmassa
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
100 g vit kvalitetschoklad
12 st färska fikon
0.5 dl flytande honung
Florsocker och mjuk vaniljglass till servering
Pizzadeg grundrecept:
12 g färsk jäst
3 dl kallt vatten
2 msk olivolja
1 dl surdeg av vete
1 msk salt
1 tsk strösocker
3 dl durumvete
3 dl vetemjöl special
Gör så här:
Ingredienser
1 sats pizzadeg (se grundrecept)1 burk ricottaost, 250 g
2 st apelsiner, skalet
150 g mandelmassa
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
100 g vit kvalitetschoklad
12 st färska fikon
0.5 dl flytande honung
Florsocker och mjuk vaniljglass till servering
Pizzadeg grundrecept:
12 g färsk jäst
3 dl kallt vatten
2 msk olivolja
1 dl surdeg av vete
1 msk salt
1 tsk strösocker
3 dl durumvete
3 dl vetemjöl special
Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i vatten.
2. Rör ner olivolja, surdeg, salt och strösocker.
3. Tillsätt durumvetemjöl och lite vetemjöl i taget och knåda degen i maskin i cirka 10 minuter tills den är elastisk.
4. Strö över lite vetemjöl och jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 2 timmar.
Gör så här
1. Gör pizzadegen enligt grundreceptet.
2. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Dela degen i 24 bitar och kavla ut till runda minipizzor.
4. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
5. Bred på ett lager ricottaost och riv över apelsinskal och mandelmassa.
6. Hacka chokladen, skiva fikonen och fördela detta över pizzorna.
7. Ringla över lite flytande honung på varje.
8. Grädda till gyllene i mitten av ugnen, i 8–10 minuter.
Kommentarer
Trackback